Zahradní krby a letní kuchyně

Zahradní krb je důležitým prvkem a dominantou zahradního posezení. Zároveň by měl svým vzhledem podtrhovat jednotný ráz zahrady. Ke krbům je možnost přistavit pece, sporáky, udírny, pece na pizzu a chleba…

Zahradní krby, letní kuchyně a chlebová i pizza pec od Pekaře

 

 

Zahradní krb , gril od Pekaře

Pomalu odcházející léto letos ukázalo svou sílu a mnohé jistě přesvědčilo o tom, jak příjemné je žít na zahradě. Terase se už dávno říká venkovní obývák, přidejte si tedy ještě venkovní kuchyň. Nejsou levné, není to jednoduché, ale je to fantastické. 

U všech typů krbů,kuchyní nabízíme širokou paletu povrchových úprav např - sparované zdivo , obkladový přírodní kámen - kameny.cz , provedení omítky marmolit , nebo i fasádní odolna povětrnostním vlivů. ale i přesto doporučuji topidlo nadstřešit - prodloužení životnosti.  

Je třeba myslet na to, že tyto systémy budou odolávat povětrnostním vlivům a dle možností investovat do materiálů. Zahradní krb by měl být důležitým prvkem a dominantou zahradního posezení. Zároveň by měl svým vzhledem podtrhovat jednotný ráz zahrady. Ke krbům je možnost přistavit pece, sporáky, udírny, pece na pizzu a chleba

Ve venkovním zahradním krbu můžete topit dřevěným uhlím a dřevem,připadě uhlím. Venkovní robusní krby jsou vyráběny z odolného a kvalitního mat. - který zaručuje jejich dlouhou životnost, pevnost a stabilitu. Pro krb je nutné zhotovit robusní betonový zaklad. naše topidla mají i několik tun. 

Naše zahradní krby mohou sloužit pro účely Vaší zahrady, pergoly, altánu či venkovního posezení u restaurace. 

Letní kuchyně

To, co dělá kuchyň kuchyní, jsou kamna. V letní kuchyni může mít „ohniště“ různé podoby. Používají se k tepelné úpravě masa, ryb, sýrů, zeleniny pomocí kouře,plamenu a dodávají jim nezaměnitelnou chuť. Říká se i kafe uvařené na plotně  , chutná lepe než v el. konvici, nebo plynu.

U zahradní kuchyně umíme napojit do jednoho komína - tyto typy topidel. 

-sporak s plotnou a troubou

-chlebová nebo pizza pec - masivni ze šamotovych cihel , nebo skládací systém ze 4 dilů.

-udírna zděná - jako topeniště udírny můžeme použít sporákové ohniště s plotnou . pomocí klapek lze přepínat tah sporákový.

I když jste si až doposud vystačili s přenosným grilem, třeba uvažujete o vybudování jeho pevnější a stabilnější zděné varianty a možná i o stavbě zahradní pergoly. Nabízí se tedy logická varianta propojení obou zahradních staveb v jeden logický celek – zahradní kuchyň.

Chlebová pec

Pec na pizzu

V současné době se stává opět oblíbeným doplňkem venkovských chalup vlastní pec pro přípravu domácího pečiva. Pec je v původním významu tepelné domácí zařízení určené pro pečení potravin, tepelnou přípravu jídel a vytápění chalupy.

Pec funguje na principu sálavého tepla, které vyzařuje z vnitřních stěn klenby rovnoměrně na plochu pečicí desky.

 

Chcete si sami upéct poctivý chleba s křupavou kůrkou? Lákají vás šťavnaté steaky? Vaše děti milují pravou pizzu? Chcete se vrátit k tradici vašich babiček a upéct si zdravě přímo v peci vedle hořícího ohně? To vše a mnoho dalšího si můžete připravit sami ve své vlastní peci .

 

V peci postavené podle historicky starších technologií se musí zatopit tak tři hodiny před pečením. Pec postavenou z moderních materiálů je možné vytopit za 1/2hodiny. Topí se hlavně tvrdým bukovým a dubovým dřevem. Když je pec pořádně vyhřátá, uhlíky vyhrabeme ven. Vnitřek pece se vymete nejprve nahrubo, pak znovu mokrým hadrem, což upraví teplotu pece na správnou hodnotu. Ta by se měla pohybovat v rozmezí od 230 do 250°C. Teprve po vymetení a vyčištění pece se do ní vsazuje chleba. Pečení trvá zhruba hodinu.

Pec je vyzděna z cihel, oblouk vlastní pece je z několika vrstev materiálů, také ze šamotových cihel .

Jednoduchá a přitom dostatečně masivní žárobetonová konstrukce zaručuje vysokou schopnost akumulace tepla. Po rozpálení pece proto vystačíte s velmi malým množstvím suchého dřeva po celý den pečení či rožnění.

Korpus pece je sestaven šamotovími cihlama , nebo žarobrton skaldačk-které mají po obvodě zámky a můžete jej proto velmi jednoduše a rychle sestavit bez nutnosti použití jakéhokoliv speciálního vybavení či lepících a montážních prostředků.

Pizza pece se dělí podle velikosti pečící plochy, která stanovuje kapacitu počtu vložených pizz. Teplota pracovního prostoru je 250°C - 300°C. Kvalitu pizza pece pro výborný výsledek přípravy pizzy určuje kvalitní pečící deska, dostatečná izolace, termostaty, teploměry.

Zákazník si rovněž může zvolit design vstupní části pece s ohledem na koncepci interiéru.